Hytte

Klart du skal ha det godt og varmt på hytta!

Naturen og forholdene rundt hytta er et godt sted å begynne for å finne løsninger for hvordan du best kan utnytte energien du har tilgang til. Kanskje finnes det energikilder like i nærheten av fritidsboligen din som du kan ta i bruk?

Varme fra sjøen

En mulighet er å hente vann fra sjøen til en varmepumpe som gir varmtvann til både oppvarming og varmtvannsbereder, og som videre kan gi energi til et vannbårent varmesystem, slik det ble gjort på denne hytta. 

Flere varianter av varmepumpe

Varmepumpe er et godt alternativ for mange, og da har du i utgangspunktet mange mulige energikilder å velge mellom: Luft, fjell, jord eller sjø/vann. På en befaring kan vi hjelpe deg å finne ut hva som blir mest effektivt for akkurat din hytte. 

Frost ute, varmt inne

Selv om man kanskje skulle ønske det, kan vi ikke være på hytta hele tiden. Vannbåren oppvarming må sikres mot frost for at vannet ikke skal fryse i rørene, som for eksempel kan skje hvis strømmen går når hytta står tom. Det kan gjøres med å tilsette frostvæske (glykol), eller installere batteridrevne sensorer som sender deg en varsling hvis strømmen går. 

Og husk: Peiskos og stearinlys kan fortsatt bidra til hyggelig hyttestemning selv om du velger en mer moderne løsning for oppvarming.

Visste du at innetemperaturen på hytta bør ikke være lavere enn 10ºC? Les mer om varmeløsninger under menypunktet Oppvarming   

Ta kontakt om du har spørsmål eller ønsker å avtale befaring med en VB Rørlegger.