VB
Vaskerom

Derfor elsker vi vaskerommet

Klesvask blir kanskje aldri den kjekkeste delen av hverdagen, men med et velfungerende vaskerom går jobben mye lettere. Har du plass nok, er vaskerommet også det perfekte stedet for kildesortering, treningsklær og -utstyr, støvsuger og strykebrett.

Istedenfor å bare være rommet der skittentøyet blir rent, kan vaskerommet gjøres om til en mer lystbetont arbeidsplass – der også ting fra andre rom i huset kan samles. 

Den der, og den der…

Prioriter sorteringsmuligheter, spesielt hvis du har stor familie. Hvor mange skittentøyskurver trenger du? Eller, sagt på en annen måte, hvor mange har du plass til? Inkluder gjerne en benk for sortering, og en beholder til rene klær for hvert familiemedlem. 

Opp fra gulvet

Alt arbeid blir enklere når det skjer i riktig høyde, så plasser gjerne vaskemaskin og tørketrommel på toppen av en skuff. 

Kom arbeidslys(t)!

Mange vaskerom er uten vindu, og da er det ekstra viktig å installere nok lys – og godt lys. Hva med en LED-list langs overskapene, for eksempel? 

Utslagsvask

Enten du velger nedfelt vask i innredningen eller en vegghengt variant, er et vaskekar praktisk for skylling, håndvask, såpelegging og fylling av vaskebøtter (som jo også må til i blant).

Hvor er strykebrettet?

Noen ting finner seg liksom aldri helt til rette. Vi har mange praktiske løsninger, som for eksempel strykebrett integrert i skuffen. 

Sørpesone

Er du så heldig å ha ytterdør i vaskerommet kan du lage en praktisk sone for alle som har vært ute i skog og mark – eller sandkasse. 

Lite vaskerom?

Utnytt høyde, med skap over og under vaskemaskin og tørketrommel. Å plassere ting i skap gir et ryddigere helhetsuttrykk, og kan også være praktisk hvis du har bad og vaskerom i ett. 

Fra VB Bloggen: Har du bad og vaskerom i ett? Det er det både fordeler og ulemper med.  

Ønsker du å bygge et vaskerom eller kanskje utbedre et du allerede har - ta kontakt med oss!