VB

Forsiktig, Verdens Beste - tema hørsel

Visste du at de minste kroppsdelene du har, finnes i øret? Den alle minste muskelen er i mellomøret, den er mindre enn 2 millimeter lang og får den aller minste knokkelen, stigbøylen på rundt 5 millimeter, til å bevege seg som den skal.

Det sier seg selv at slike små ting må du ikke kødde med. Alt du hører, går gjennom her. Stemmene, latteren, gråten til de du er glad i. Vinkelsliperen, hammerslaget, drillen på jobb. Det slutter aldri. Du kan ikke lukke ørene, de er alltid på jobb. 

All lyd over 85 db ødelegger sakte men sikkert hørselen din. Og hørselen din settes ned for alltid, det er ikke mulig å skru opp volumet igjen. Et godt rop er på rundt 83 db. Tenk da på lyden av vinkelsliperen din eller et raskt hull med hammerboren i en betongvegg! Det er akkurat som syden-sol, du tåler bare litt hver dag om du ikke beskytter deg. 

Det er ikke fordi vi vil at du skal se dum ut, når vi sier at du må bruke hørselsvern. Nei, det er enkelt og greit: Beskytt ørene dine på jobb, så kan nyte de lydene som virkelig betyr noe. Du vet hva vi mener. Øreklokker og ørepropper skal du alltid ha med deg, eller de skal ligge i bilen – bruk dem!