VB
Hytte

Lun og mørk baderomsdrøm på premiehytte

Da Per Gunvald Haugen vant reality-TV-konkurransen Farmen i 2020, var den gjeve premien en hytte fra Norgeshus. Nå er hytta ferdig og innflytningsklar.

- Det har tatt litt tid og vært mye å ordne, men nå er den ferdig, og jeg er kjempefornøyd, sier Haugen.

Hytta er av typen Kikkut, en T-formet funkishytte med 180 graders utsikt og tilhørende anneks. Haugen gikk grundig til verks da han skulle innrede sin nye hytte. 

- Jeg har brukt Pinterest og Instagram mye, og både samlet inspirasjon og funnet på ideer selv, sier han.

Resultatet er en lun og mørk hytte med panelvegger og både skinnende og myke detaljer. Noe har han til og med bygget selv, som det store bordet i alm. 

- Jeg liker at hytta har særpreg, at det ikke er som en hvilken som helst katalog. 

Hytta ligger idyllisk til på Gautefall i Telemark, og bare lokale håndverkere har vært involvert i reisingen av hytta. En av dem er VB-bedriften Aaland VVS som holder til i Åmli og har avdeling på Treungen.

- Jeg fikk tips om at Aaland var flinke, så jeg tok kontakt og fikk god dialog. Flotte, hyggelige og flinke karer, sier Per Gunvald Haugen.

Aaland VVS har levert begge badene, i både hovedhytte og anneks, levert alt av sanitærutstyr og lagt inn vann og avløp fra det kommunale anlegget og inn på tomta.

Badene er i samme stil som resten av hytta, grått panel på veggene og mørke baderomsmøbler. Badene har fått vegghengt toalett, bolleservant og svarte detaljer. På kjøkkenet er det valgt kraner/batteri i gull-finish.

Rørlegger Rune Lauvdal i Aaland VVS forteller at det ikke lenger er så stor forskjell på hyttebad og husbad, og at jobben med å lage hyttebad er ganske lik det å bygge bad i et privat hjem. Også her er det lagt opp med rør i rør og vannsikkert system.

- Den ene forskjellen er gjerne at man har litt mindre plass til rådighet på et hyttebad enn på badet hjemme. Dermed velger man gjerne dusj med svingbare dører og smalere baderomsmøbler. Du trenger heller ikke like mye hyller og oppbevaringsplass på et hyttebad, sier Lauvdal.

Trenger du hytterørlegger? Finn din nærmeste VB-rørlegger