VB
Hytte
Hytte

Unngå vannskader på hytta - ta Vannsjekken

Vannskader oppstår hver eneste dag, og stort sett når folk ikke er til stede. I Norge oppstår det faktisk en vannskade i hus og hytter hvert niende minutt! 

På hytta er vannskade den vanligste formen for forsikringsskade, og ofte skjer det fordi rørene fryser. Men skader kan også oppstå av utslitte pakninger, blandebatterier som går i stykker eller slanger som sprekker. Uansett årsak kan vannskader bli både dyrt og ubehagelig.

Derfor lønner det seg å ta noen forholdsregler. Her er noen gode råd:

 

  1. Bruk fagfolk til installering og montering av vann og varme. Da minimerer du risikoen for at det oppstår skader på grunn av feil og dårlig håndverk.

 

  1. Steng stoppekranen før du reiser fra hytta. Sørg også for at stoppekranen er lett for andre å finne. Hvis uhellet skulle være ute, og du har glemt å stenge, er det en fordel om andre kan finne kranen og hjelpe deg med å begrense skadene. 

 

  1. Installer vannstopper. En lekkasjestopper stenger vannet automatisk når den registrerer lekkasje, og er derfor et ypperlig tiltak for deg som vil unngå kostbare vannskader. Den kan spare deg for både bekymringer og vannskader!

 

  1. Bestill Vannsjekken på hytta. Da sjekker vi blandebatterier, sluker, rør, vannlåser, varmtvannsbereder og alt annet det går vann gjennom på hytta, i alle rom med vann og avløp. Etterpå får du en tilstandsrapport der vi beskriver hvilke tiltak du eventuelt må gjøre for å få alt på stell. 

 

Og husk at i VB har vi 1750 rørleggere på nærmere 200 steder i landet - så hytterørleggeren er sannsynligvis nærmere enn du tror!